خانه / بلاگ / آخرین توصیه های سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با پیش گیری از کرونا ویروس

آخرین توصیه های سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با پیش گیری از کرونا ویروس

با توجه به شیوع بالای کرونا ویروس در کشورمان و نزدیک شدن به ایام نوروز ، توجه به توصیه های مراجع بهداشتی درمانی زیرربط بسیار حایز اهمیت می باشد. این مقاله تازه ترین مطالبی است که مستقیما از سایت سازمان جهانی بهداشت (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters ) که توصیه های لازم را به عموم افراد جهت پیش گیری ارائه نموده است، استخراج وترجمه شده است.  این توصیه ها بر اساس آخرین شواهد موجود در ارتباط با کرونا ویروس می باشد. همچنین توصیه های مهم تکمیلی نیز بر اساس نیاز جامعه به آن اضافه شده است.

  • کرونا یک ویروس تنفسی است و از طریق ذرات تنفسی فرد آلوده که با عطسه و سرفه در هوا پراکنده می شود و همچنین ترشحات بزاق و بینی این افراد منتقل می شود.
  • افراد در تمام گروه های سنی در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند، سازمان بهداشت جهانی به همه ی افراد از تمام گروه های سنی اکیدا توصیه می کند که بهداشت دست و سیستم تنفسی خود را رعایت کنند. افراد سالمند و با بیماری زمینه ای ( نظیر آسم، دیابت، بیماری قلبی و…) احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری را دارند.
  • آنتی بیوتیک ها در درمان و پیش گیری از ویروس کرونا هیچ تاثیری ندارند، کرونا یک ویروس است و آنتی بیوتیک فقط بروی باکتریها موثر می باشد.
  • در حال حاضر هیچ نوع دارویی برای پیش گیری از کرونا وجود ندارد.
  • دماسنج ها و اسکنرهای حرارتی فقط می تواند افرادی که درجه حرارت بدن آنها بالاتر از حد نرمال است تشخیص بدهد. در حالی که ممکن است فردی آلوده باشد، اما هنوز علاپم بیماری و تب بروز نکرده است. این ویروس ممکن است بین ۱۰-۲ روز در بدن فرد باشد و هیچ علامتی نشان ندهد.
  • بر اساس آخرین شواهد کرونا ویروس در تمام مناطق از جمله مناطق گرم و مرطوب منتشر می شود. بنابراین حتی در این مناطق نیز باید اقدامات حفاظتی صورت بگیرد.
  • هیچ مدرکی دال بر این که آب و هوای سرد این ویروس یا هر بیماری دیگری را از بین می برد وجود ندارد.
  • گرفتن دوش آب گرم مانع ابتلای شما به ویروس کرونا نمی شود، چرا که صرف نظر از آب و هوا و دمای بیرون ، دمای بدن انسان همیشه ۳۶/۵  تا ۳۷ درجه است و خیلی گرم یا سرد کردن محیط کمکی به پیش گیری از ابتلا به ویروس نمی کند
  • از طریق نیش پشه و حشرات منتقل نمی شود.
  • دستگا های خشک کن دست کمکی به کشتن ویروس کرونا نمیکند. با این حال دست های خود را پس از شستن حتما با دستمال یا دستگاه خشک کنید.
  • اشعه ی ماورا بنفش نمی تواند برای استریل کردن دست ها یا سایر نقاط پوست به کار برود و می تواند منجر به تحریک پوست شود.
  • اسپری الکل و کلرین یا سایر ضد عفونی کننده ها بروی لباس و بدن نمی تواند کمکی به از بین بردن ویروس کند، تماس این مواد با سطح بدن به ویژه چشم ها، دهان و بینی و صورت خطرناک بوده و ایجاد مسمومیت می کند، این مواد برای ضدعفونی سطوح و با توصیه ها و راهنماهای خاص به کار برده می شوند. محلول های ضد عفونی دست رقیق بوده و صرفا برای استفاده در سطوح خارجی بدن تهیه شده اند.
  • توجه: به دلیل خطر مسمومیت برای شستن صورت و بدن از آب و صابون استفاده کنید و نیازی به ضد عفونی با محلول های الکلی نیست.
  • همچنین خوردن الکل و سایر مواد ضد عفونی کننده نیز کمکی به پیش گیری یا از بین بردن ویروس های داخل بدن نمی کند و بسیار خطرناک بوده و منجر به مرگ می شود.
  • واکسن های موجود از قبیل واکسن پنوموکوک و هموفیلوس آنفولانزای تیپ ب، شما را در مقابل ویروس کرونا مصون نمی کند. ویروس کرونا جدید و متفاوت است و این واکسن ها برای آن کارساز نمی باشد. اما واکسیناسیون افراد در معرض خطر و با بیماری های زمینه ای بر علیه بیماری های تنفسی توسط این واکسن ها توصیه می شود.
  • هیچ شواهدی مبنی بر این که شستشوی مکرر بینی با محلول نرمال سالین یا آب نمک از عفونت به کرونا ویروس پیش گیری می کند، وجود ندارد
  • خوردن سیر دارای برخی خواص آنتی میکروبیال است، اما شواهدی دال بر تاثیر آن درپیش گیری از کرونا وجود ندارد.

توصیه های عمومی

  • همانطوری که مکررا بیان شده است، بهترین راه حفاظت از خود شستن و تمیز کردن مکرر دست ها با آب و صابون یا با محلول هایی شستشوی دست با پایه ی الکل می باشد (در صورت آلودگی واضح دست ها نظیر زمانی که دست ها به گل و لای سبزی و میوه ها یا سطوح بسیار آلوده تماس پیدا کرده است حتما باید با آب و صابون شسته شود و ضد عفونی آن به تنهایی کفایت نمی کند)
  • همچنین عدم تماس دست ها با چشم، بینی و دهان می باشد.
  • حفظ حداقل یک متر فاصله ی بین فردی با افرادی که عطسه و سرفه می کنند
  • در هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بپوشانید و سپس دستمال را در یک سطل زباله ی در بسته بیندازیدو و دستان خود را با آب و صابون بشویید
  • زمانی که احساس ناخوشی می کنید در خانه بمانید، در صورتی که سرفه، تنگی نفس، یا تب دارید از تماس با دیگران اجتناب کرده و درمحل های عمومی حاضر نشوید و به مراکز درمانی مربوطه مراجعه کنید.
  • از دست دادن و روبوسی بپرهیزید و با تکان دادن دست، خم شدن یا تکان دادن سر با دیگران احوال پرسی کنید
  • شایعه پراکنی نکنید و اخبار را از منابع موثق نظبر وزارت بهداشت و مراکز درمانی کسب کنید
  • ترشحات دهان و بینی خود را در معابر و پیاده روها و جوهای آب نریزید.
  • از تماس با حیوانات بپرهیزید پس از تماس با حیوانات حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.
  • توجه: برای محافظت از خود و خانواده ی خود لطفا در ایام نوروز از مسافرت و حضور در محل هایی که ازدحام وجود دارد اجتناب کنید.

استفاده از ماسک

  • در هنگام عطسه و سرفه حتما از ماسک استفاده کنید
  • درصورتی که شما سالم هستید، فقط زمانی که از فرد مشکوک مراقبت می کنید، یا در تماس نزدیک با افراد مشکوک هستید، نیاز به ماسک دارید.
  • استفاده از ماسک فقط در صورتی که بهداشت دست را رعایت کنید موثر خواهد بود
  • قبل از استفاده از ماسک دست های خود را با محلول ضد عفونی کننده یا آب و صابون بشویید و سپس ماسک خود را بگذارید. در هنگام استفاده از ماسک هرگز به آن دست نزنید و قبل از هر بار دست زدن به ماسک دست خود را بشویید.
  • ماسک باید به نحوی رپی صورت قرار بگیرد که هیچ فاصله ای بین صورت و ماسک وجود نداشته باشد و کاملا دهان و بینی را پوشش داده و فیکس و کیپ صورت باشد
  • هر ماسک فقط یک بار به کار برده می شود و به محض مرطوب شدن بلافاصله باید تعویض شود
  • ماسک را از قسمت داخلی آن که به صورت زده اید و نه قسمت خارجی گرفته و خارج کنید و در یک سطل زباله ی در بسته دفع کنیدو در صورت آغشته بودن به ترشحات دهان و بینی حتما در کیسه های نایلونی قرار دادهُ آنرا گره بزنید و در سطل زباله ی دردار بیندازید. لطفا دستمال ها، ماسک ها و دستکش های خود را در معابر، و جوهای آب رها نکنید.
  • پس از خارج کردن ماسک دست ها را بدقت با ماده ی ضدعفونی کننده و آب و صابون بشویید.

آماده سازی غذا

  • از تخته و چاقوی جدا برای گوشت خام و سایر مواد استفاده کنید و تخته و چاقو را پس از استفاده به دقت با مایع ظرفشویی بشویید. دستان خود را پس از تماس با مواد غذایی خام در حین پخت غذا با آب و صابون بشویید
  • از مصرف گوشت حیوانات بیمار و مرده اجتناب کنید
  • در جاهای مطمئن و یا در منزل غذا بخورید
  • سبزیجات و میوه ها را حتما خوب بشویید و ضد عفونی کنید.

توجه : توصیه می شود مراحل ۴ گانه را در شستن سبزی رعایت کنید : ابتدا  ۵ دقیقه در ظرف پر از آب قرار دهید تا گل و لای آن جدا شود و پس از جمع آوری سبزی از سطح آب و تخلیه آب، در مرحله ی بعدی ظرف را پر از آب کنید و ۲ تا۳ قطره آب به ازای هر یک لیتر آب مایع ظرف شویی اضافه کنید و ۵ دقیقه بماند، دوباره سبزی ها را جمع آوری کرده و در مرحله بعدی ماده ی ضد عفونی کننده ی مخصوص سبزی که از داروخانه تهیه می کنید استفاده شود و در مرحله ی چهارم سبزی ها را خوب آب کشی کنید.  حتما از مایع ظرفشویی به میزان چند قطره برای از بین بردن انگل استفاده کنید .

همانطور که ملاحظه می کنید اکثر این توصیه ها را چندین بار شنیده اید و این حاصل تلاش های شبانه روزی همکاران محترم بهداشت و درمان و وزارت محترم بهداشت است که آخرین اطلاعات وتوصیه ها را مکررا در اختیار مردم قرار می دهد. امیدوارم مسئولانه رفتار کنیم، تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.

مطلب پیشنهادی

هر آنچه که باید در مورد آنفولانزا بدانیم!

با توجه به شیوع بالای آنفولانزا در این روزها مطالعه ی مطالب زیر می تواند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *